19:30

Mossens BK

Referat: Öckerö IF - Mossens BK

Det väntade hårt motstånd i MBK´s nionde seriematch för säsongen, seriefavoriten Öckerö IF på bortaplan får nog ses som en av de tuffare utmaningarna i Juniorklass 2 i år.

MBK stod upp bra i 1:a halvlek och lirade väldisciplinerat stora delar av halvleken, ett par riktigt skarpa chanser vaskades också fram varav Idas läckra frispelning till Hedda borde rönt ett bättre öde.
Det var istället hemmalaget som gick till pausvila med 1-0, ett mål som f.ö. var en karbonkopia på Nellies 2-0 mål mot Torslanda i måndags.

I andra halvlek visade sig dock hemmalaget vara ett nummer för stora för oss.
Vi hade svårt att faktiskt få bollen över planhalvan när hemmalaget satte en hård press högt upp i banan.
Vi lyckades inte riktigt hitta nycklarna att spela oss igenom den höga och intensiva pressen och kom oftast lite sent in i situationerna.
20 minuter in på halvleken kom också 2-0 och strax efter det 3-0.

I slutet av matchen lyckades vi lyfta upp lite folk och Sara A. var så när att trycka in ett tröstmål, istället var det hemmatjejerna som satte spiken i kistan med 4-0 ett par minuter före full tid.

Förlusten var inget att säga om men så länge vi bara hade ett uddamålsunderläge så levde matchen i allra högsta grad.
Sett över hela matchen orkar vi dock inte stå emot hemmatjejernas tunga offensiv, press och fysik, Öckerö IF är ett väldigt bra damjuniorlag med ett knippe riktigt giftiga spelare.

Samtliga MBK-tjejer kämpade dock på bra, speciellt i första halvlek då vi orkade smälla på rejält i närkamperna.
En stor klapp på axeln till Emma som var omutlig i sin mittbacksposition, mycket bra insats igen! Även Ebba gjorde ett par viktiga utrusningar som räddade MBK från ytterligare ett par baklängesmål.

Nya tag på söndag, då kommer mittenlaget Älvängens IF på besök för en spännande match på Guldheden Södra, poäng i den matchen och vi är på allvar med och krigar om placeringarna på övre halvan av Juniorklass 2.